“De waarden van Flanders Job Creators heb ik vertaald in mijn passie voor graffiti”

0

Achraf Taghelti klinkt voor sommigen onder jullie misschien wel onbekend in de oren?  Deze jongeman van 22 jaar, is ook bekend van de succesvolle film “Patser” van Adil El Arbi en Bilall Fallah, waarvoor hij graffitiwerken ontwierp. Naast zijn passie voor graffiti, is Achraf als student bezig aan zijn opleiding Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote Hogeschool. Wij stelden kort 5 vragen aan deze jonge, ambitieuze man die zijn passie voor graffiti volledig op ons mocht toepassen. Gepassioneerde mensen die graag doen met wat ze bezig zijn, dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Hoe kwam je bij Flanders Job Creators terecht?

Achraf: “Dave is de vader van een goede vriend. Hij zocht iemand die graffiti kon aanbrengen op de muren in het bedrijf binnen het verhaal en thema van Flanders Job Creators. Hij contacteerde me en niet veel later zaten we samen om de verdere details van het ontwerp te bespreken.”

Wat vond je van de samenwerking?

Achraf: “De samenwerking verliep super vlot. De ruime artistieke vrijheid maakte het eens zo leuk. Over het ontwerp waren we het snel eens, maar ook bij de uitvoering werden ze actief betrokken. Uiteindelijk waren ze zeer tevreden over het resultaat op de muur.”

Kan je kort je twee graffitiwerken beschrijven?

Flanders-Job-Creators

 

Achraf: “Het eerste met de abstracte vlakken is bedoeld om te laten zien wat FJC voor de Antwerpse industrie doet. Het combineren van felle kleuren met industriële kenmerken zoals de kerncentrale in Doel. Daarnaast is er een subtiele verwijzing naar het Antwerps Scheldezicht. De bolide auto rechts van de tekening, is een metafoor naar de snelheid en het vooruitstrevende van Flanders Job Creators.”

Flanders-Job-Creators-Brasschaat

“In het tweede ontwerp wil ik de connectie van FJC met de industrie in Antwerpen accentueren: het letterlijk aanvullen van petrochemiebedrijven in de haven. De grote hand in deze tekening is de aanvullende hand van FJC die de bedrijven aan personeel helpt.”

Waar kunnen we nog meer graffitiwerken van jou bewonderen?

Achraf: “Antwerpen Stad is mijn schilderpallet. In het straatzicht kan je al mijn werken tegenkomen. Wil je ze graag bekijken? Hiervoor raadpleeg je best de ‘Streetartcities app’ die te downloaden is op Android en Apple. Zeker doen! Geen zin om een app te downloaden? Al mijn werken vind je uiteraard ook terug op mijn Instagramaccount.”

Zou je Flanders Job Creators aanbevelen?

Achraf: “Jazeker, de communicatie met dit bedrijf verloopt uiterst vlot, het is makkelijk om hen te bereiken en het team is vriendelijk en steeds bezig met het verbeteren van hun bedrijf.”

Klaar voor een nieuwe start?

Wil je, net zoals Achraf, van jouw talent je beroep maken? Of heb je gewoon vragen over Flanders Job Creators? Wie we zijn en wat we doen? Neem dan contact met ons op of volg ons op LinkedIn en Facebook.

Laat een reactie achter