Projectsourcing: 3 interessante voordelen als werknemer

0

projectsourcing

Eén van onze specialiteiten binnen Flanders Job Creators is projectsourcing, ‘project sourcing’ of soms ook wel detachering genoemd, maar wat houdt dit voor u juist in? Wat is de betekenis van project sourcing? Daarnaast denken velen na over wat de voordelen van projectsourcing zouden kunnen zijn. Als werknemer is het namelijk dé ideale manier om een gevarieerde carrière tegemoet te gaan. U wordt aangeworven als fulltime werknemer om telkens na enkele maanden iets compleet anders uit te voeren, weliswaar binnen uw expertise. In deze blog vertellen we u graag wat project sourcing betekent en geven we u 3 voordelen over deze unieke manier van werken!

Wat is projectsourcing?

Ooit al van het woord ‘outsourcing’ gehoord? Indien u binnen uw bedrijf niet de tijd of het personeel heeft om noodzakelijke taken te verwezenlijken, zoals de boekhouding, kunt u op deze piste inspelen. Outsourcing of uitbesteding, is iemand extern inschakelen om voor een bepaalde periode een noodzakelijke taak voor uw bedrijf uit te voeren.  Projectsourcing bevat het woord ‘outsourcing’ en wordt dus concreet gebruikt als ‘het inzetten van tijdelijke externe werknemers voor een specifiek project binnen uw bedrijf’.  Deze werknemers kunnen rekenen op een vast contract en voldoende variatie binnen hun technische expertise. Op projectbasis brengen we deze verschillende mensen onder bij onze premium partners binnen de industriële sector. Een project manager of een specialist wordt dan aangesteld zodat alles volgens de wettelijke regels verloopt.

1. Voldoende variatie en afwisseling

Als werknemer ziet heel het jaar er anders uit. Of u nu houdt van grotere projecten binnen engineering of kleinere projecten binnen administratie en logistiek, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bachelordiploma’s, maar ook masters en ManaMa’s met hoogopgeleide technische profielen kunnen zo enorm veel ervaring opdoen in korte tijd. Op enkele jaren of zelfs maanden tijd leren veel mensen verschillende bedrijven, werkmethodes, sectoren en functies kennen. Dit is een enorm voordeel voor vele onervaren, maar gemotiveerde opgeleide technicals die zo hun skills in een mum van tijd verbeteren. Zo komen de meeste medewerkers (juniors én seniors) er sneller achter welke projecten iets voor hen zijn en welke niet.  Aan variatie geen gebrek!

2. Flexibiliteit en nieuwe uitdagingen

Als project medewerker is het een enorme meerwaarde om zich snel aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen. Zo zal de werknemer later ook beter gewapend zijn tegen snelle veranderingen op toekomstige departementen. De afwisseling tussen verschillende projecten zorgt er ook voor dat er telkens nieuwe uitdagingen voor de werknemer gecreëerd worden. Projectsourcing is zowel interessant voor de werknemer (arbeider of bediende) als de werkgever. De arbeidsmarkt verlangt meer dan ooit naar meer flexibiliteit. Wanneer een onderneming op flexibele wijze over extra capaciteit of extra kennis wil beschikken, kan het op deze manier snel schakelen. Werknemers van ons projectsourcingbureau worden zo selectief gekozen voor het vakgebied waar het project voor geschikt is. Dit kunnen ingenieurs, engineers, werfleiders, designers, architecten, technici, monteurs, personeel actief in de chemie, … enzovoort zijn. Ons netwerk beschikt over diverse kwalitatieve profielen!

3. Aantrekkelijk salaris en ruimte voor zelfontwikkeling

Tijdens de projecten, krijgt de medewerker een marktconform en correct salaris. De contracten zijn van onbepaalde of bepaalde duur. Dit valt met het project sourcingbureau te bespreken. Voor alle contractvormen geldt uiteraard een juiste verloning. Soms horen hier uitstekende extralegale voordelen bij. Voor de werknemer is de continue opvolging en coaching door een project manager of specialist ook enorm interessant. Hier kan Flanders Job Creators veel voor u betekenen. Bij onze getuigenissen kunt u lezen hoe we al verschillende werknemers aan de juiste carrière hebben geholpen door onze consistente en persoonlijke opvolging en evaluaties.

Geïnteresseerd? Bekijk onze jobs!

Bent u ook geïnteresseerd in de werking van project sourcing en lijkt het iets voor u? Iedereen kan hiermee van start gaan. Of u nu pas van de schoolbanken komt of al tonnen ervaring op zak heeft… Wij hebben misschien wel de ideale projecten voor u! Bekijk onze vacatures, neem contact met ons op of kom langs op ons kantoor. De koffie staat al klaar! Geen koffiedrinker? Op Facebook en LinkedIn kunt u ook al eens bekijken wat we in ons mars hebben!

 

 

Laat een reactie achter